Купити зимовий комбінезон з мембраною чи можна заощадити?

Таким питанням задаються багато батьків, і ми вирішили в цій статті розібратися, чи потрібно купувати саме Вашій дитині зимовий комбінезон з мембранної тканини або можна обійтися простіше комбезом і заощадити сімейний бюджет.

Раніше ми вже мали статтю про мембрану і ми детально розбирали що таке мембранна тканина і навіщо вона потрібна. Ми коротко нагадаємо основні характеристики мембранної тканини. Це робимо для того, щоб Ви, купуючи мембранний одяг і читаючи етикетку, де написано

10 000/10 000 чітко розуміли, що це означає. Мембранна тканина це пористий матеріал, і що вище, що більше кількість пір на 1 квадратний сантиметр, то мембранність вище. Мембранні пори настільки дрібні, що ззовні вони не пропускають краплі вологи, а зсередини пропускають надлишки пари, тому всі кажуть, що мембранний одяг «дихає».

Основні характеристики мембрани це:

1. Водонепроникність - це характеристика, яка показує кількість мікропор на 1 см кв. і чим вищий цей показник, тим більша ймовірність того, що одяг не промокне.

2. Паропровідність – пори мембрани більші, ніж молекула води, тому якщо дитина спітніла, то надлишки вологи легко пройдуть назовні крізь мембранну тканину і не дозволять спітніти навіть супер активній дитині.

3. Також мембранна тканина це сплетення волокон, тому вона не продувається вітром, а в комбінезоні, що не продується, дитині набагато комфортніше, особливо в мороз. Отже, якщо Ви купили мембранний комбінезон, то Ваша дитина на прогулянці не промокне під дощем, мокрим снігом, буде суха навіть при активній прогулянці, не спітніє, буде захищена у вітряну погоду.

Багато провідних виробників Reima, Lassie, Lenne, Huppa, Joiks використовують мембранні тканини у виробництві комбінезонів - як же підібрати потрібну, і як зрозуміти чи не замерзне в ньому дитина?

Чим вище показники мембранності тканини, тим краще, звісно. Також звертайте увагу на проклеєність швів, якщо основні шви проклеєні цього достатньо для активної прогулянки дитини. Якщо купуєте одяг для активних видів спорту, лиж, наприклад, тоді бажано, щоб ВСІ шви були проклеєні.

Основний існуючий МІФ, що мембрана гріє. Ні, мембрана не гріє, теплота комбінезону залежатиме від кількості та якості утеплювача, який виробник поставив усередину.

Чим більше утеплювача, тим комбінезон тепліший, і тим він більший. Тому важливо для своєї дитини знайти якийсь комбінезон де буде достатньо утеплювача і Ваша дитина не замерзне і в той же час зможе активно рухатися. Тут дивіться самі за своїм малюком. Якщо дитина активна на прогулянці, звертайте увагу на вироби де 140-200 грам утеплювача. Якщо зовсім маленьке маля сидить у колясці, або на санчатах, або просто дитина не активна на прогулянці, тоді у Вашому комбінезоні має бути від 200 до 300 грам утеплення. Так, і якщо купуєте не комбінезон цільник, а комплект, то, як правило, у куртках більше утеплювача, а в штанах чи напівкомбезах у 2 рази менше. Наприклад, усіма улюблені комплекти Lenne – у куртці 330 грам утеплювача ізософту, а у напівкомбінезоні 150 грам. І цього достатньо до -30С.

Отже, чи потрібний Вашій дитині мембранний комбінезон?

Якщо Ваша дитина активна на прогулянці, купається в снігу, ганяє калюжами, то однозначно, потрібна. Якщо на прогулянці дитина завжди в колясці, або просто ходить за ручку, то на мембрані можна заощадити.

Як правильно одягнути дитину під мембранний комбінезон?

Багато хто шукає стандартне правило - під мембрану одягайте…. і не замерзнете.

Так, під мембранний одяг найкраще одягати:

Першим шаром – термобілизна (одягається на голе тіло, на нижню білизну без футболок, майок та колготок підниз)

Другим шаром вовна або фліс на термобілизну

Третім шаром є сам комбінезон.

Але дивіться за дитиною, і погодою т.к. Тут можливі варіанти.

Можна не одягати термобілизну, можна одягти фліс, а можна вовну, можна бавовну, а можна зовсім другий шар не одягати. Це залежить від температури повітря та Вашої дитини зокрема.

І насамкінець, подивіться які види мембранних комбінезонів є у нас в їх магазині ми беззастережно радимо купити. Ми підібрали найкращих виробників представлення на ринку України і за них ручаємося J

Завжди в картці товарів ми вказуємо описані раніше характеристики - водонепроникність та паропровідність. На них і звертайте увагу.

Також дивіться кількість утеплювача і Ви зможете правильно підібрати зимовий комбінезон Вашій дитині.

Related Products

Related Articles

Як вибрати зимовий комбінезон для дитини?

Як вибрати зимовий комбінезон для дитини?

Як правильно вибрати зимовий комбінезон дитині - це питання хвилює багатьох батьків на початку морозного сезону. Підібрати зимовий комбінезон дитині - це ключове завдання, що вимагає особливої уваги з боку батьків. Адже комфорт і захист малюка в холодну пору року залежать від правильного вибору. У цій статті ми розглянемо, як підібрати гардероб для дітей різного віку на зиму, від новонароджених до підлітків, звернемо увагу на особливості підбору необхідного екземпляра для новонароджених, до року і представимо деякі популярні бренди.

Мембраність тканини - комбінезон не буде промокати?

Мембраність тканини - комбінезон не буде промокати?

Мембранність у тканині: все, що вам потрібно знати!

Мембранність у тканині - це ключова властивість сучасного дитячого технологічного одягу, що дає змогу комфортно справлятися з будь-яким погодним режимом. Щоб повністю усвідомити переваги технологічного одягу, давайте розберемося, що означає мембранний комбінезон і чому всі купують дитячі зимові куртки з мембраною?